Zoveel dromen, zoveel bomen

Omdat we geloven dat het als lokale organisatie belangrijk is om iets terug te geven aan de maatschappij en omdat we ervan overtuigd zijn dat ook wij als lokaal bedrijf onze bijdrage moeten kunnen leveren aan milieubewuster werken en leven, hebben we besloten de komende 365 dagen maar liefst 1.000 bomen aan te kopen en gratis te schenken aan de steden en gemeentes waar Vastgoed Rosini actief is.

Per woning die we verkopen zullen we 10 bomen ter beschikking stellen aan de lokale groendiensten van onder andere Bonheiden, Mechelen, Keerbergen, Duffel en Lier. Daarnaast kunnen ook onze klanten gratis bomen aanvragen.
Investeren in natuur

In samenspraak met de lokale besturen en groendiensten van onder andere Stad Mechelen en Gemeente Bonheiden zal een analyse worden gemaakt welke bomen waar het meest geschikt zijn. Het gaat dan voornamelijk over inheemse en snelgroeiende bomen. Met deze investering in meer bomen en duurzaam bos wil Vastgoed Rosini bijdragen aan het afremmen van de klimaatveranderingen.

Op globaal vlak stellen 1.000 bomen niet veel voor, maar het is belangrijke stap om samen onze verantwoordelijkheid te nemen om de klimaatverandering af te remmen en opnieuw meer grote bomen toe te laten in onze woon- en werkomgeving.


Ontdek nu de meerwaarde van jouw woning via rosini.be/gratis-schatting en ontvang of schenk 10 gratis bomen voor in je tuin of bij jouw in de buurt!

1.000 bomen, ons engagement

Elke aankoop of verkoop is de start van een nieuwe droom voor zowel de verkoper als de koper van een huis, grond of appartement.

Per verkochte woning schenkt Vastgoed Rosini daarom de komende 365 dagen 10 gratis bomen aan de steden en gemeenten waar we als makelaar actief zijn.

Wil je meer weten? Stuur ons een mailtje via info@rosini.be of kom even langs bij ons op kantoor.


15 redenen waarom bomen

 1. Bomen schenken ons zuurstof. Een volwassen loofboom produceert voldoende zuurstof voor 2 tot 10 mensen.
 2. Bossen zorgen voor normale neerslagpatronen. De effecten van waterverdamping en het uitstoten van biologische partikels kunnen zich over duizenden kilometers laten voelen.
 3. Bossen herbergen 80% van alle biodiversiteit op het land.
 4. Waar bomen groeien sijpelt regenwater makkelijker tot diep in de bodem. Bossen voeden grondwater, meren en rivieren. Ze staan wereldwijd in voor 75% van alle zoetwater.
 5. Bomen zorgen voor verkoeling. De oppervlaktetemperatuur van een bos kan tot 20°C koeler zijn dan die van bebouwing of asfalt op de weg.
 6. Hoe meer bomen, hoe minder CO2. Bossen remmen daardoor de opwarming van de aarde af. 18% van de globale opwarming is te wijten aan ontbossing.
 7. Bossen beperken natuurrampen zoals overstromingen, grondverschuivingen, zandstormen, …
 8. Bomen zijn de ideale voeding voor de bomen. De afgevallen bladeren voeden de bodem en het bodemleven.
 9. Bomen zuiveren bodem, water en de lucht van koolstofmonoxide, zwaveldioxide, stikstofdioxide en fijn stof.
 10. Bomen houden wind tegen en beschermen zo mens, dier en gewassen.
 11. Bossen zijn natuurlijke geluidsmuren en dempen het geluid met 5 tot 10 dB, of ongeveer 50% van wat waargenomen wordt door het menselijke oor.
 12. Bomen geven ons voedsel. Fruit, noten, zaden, bessen en sap.
 13. Bomen helpen ons om dingen te bouwen. Wat zouden we doen zonder hout, schors of kurk en hars.
 14. Bossen zorgen voor jobs. Meer dan 10 miljoen mensen zijn wereldwijd rechtstreeks tewerkgesteld in bosbeheer of bosbehoud.
 15. Een bos brengt rust. Groen maakt gelukkig.Eerste bomen op de stoep

In aanwezigheid van Eerste Schepen Mieke Van den Brande (Schepen voor milieu in Bonheiden) en Eerste Schepen Patrick Princen (Schepen voor milieu in Mechelen) wordt het project, na de plaatsing van de symbolische eerste berkenbomen voor het kantoor in Bonheiden, afgetrapt.

De meerstammige berken op de stoep voor onze kantoren zijn de start van ons ambitieuze '1.000 bomen’-project. Voor ons kantoor is het uitrollen hiervan een eerste stap in een mooi meerjarenplan waardoor we samen met de wijken en gemeenschappen waarin we actief zijn als makelaar willen werken aan een properdere, groenere en milieuvriendelijkere omgeving. In het voorjaar 2021 houden we een eerste ‘Local Cleanup’-dag waarbij we opnieuw hand in hand met de lokale besturen en vrijwilligers opgehaald zwerfvuil zullen belonen met meer gratis bomen.

Op middellange termijn werken we zo aan het energiezuinig maken van onze vastgoedactiviteiten en onze ecologische voetafdruk.

 

Ontdek nu de meerwaarde van jouw woning via rosini.be/gratis-schatting en ontvang of schenk 10 gratis bomen voor in je tuin of bij jouw in de buurt!